e-Nabız’a yeni özellikler geldi

Sağlık Bakanlığı e-Nabız’a Yeni Güncelleme ile Biyometrik Giriş ve Karekod Özellikleri Eklendi

Sağlık Bakanlığı’nın dijital sağlık platformu e-Nabız’a, yeni güncelleme ile ‘Biyometrik Giriş’, ‘Karekod’ uygulaması ile ilaç satın alma gibi birçok yeni özellik getirildi. e-Nabız’da kullanıcı sayısı da 78,5 milyona ulaştı.

Sağlık Bakanlığı’nın 2015 yılında hizmete aldığı dijital sağlık platformu e-Nabız ile tüm vatandaşlar, sağlık geçmişlerine cep telefonlarından, tabletlerinden ya da bilgisayarlarından 7 gün 24 saat erişebiliyor. Bu platform üzerinde laboratuvar tahlilleri, radyolojik görüntüler, reçete ve ilaç bilgileri gibi detaylı bilgiler yer almakta olup, vatandaşlar bu bilgileri istedikleri süre boyunca hekimleri veya yakınlarıyla paylaşabiliyor. Ayrıca, e-Nabız profili farklı dillerde görüntülenebilir ve randevu alınabilirken, giyilebilir teknolojiler de entegre edilebilmektedir.

Salgın ve Afetlerle Mücadelede Önemli Rol Oynayan e-Nabız

Koronavirüs salgını sürecinde e-Nabız, salgınla dijital mücadelede etkili bir rol oynamıştır. Aynı zamanda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından da depremzedeler için önemli bilgiler sunmuştur. ‘Doğal Afet Bilgilendirme’ sekmesi ve ‘Fotoğrafla Sorgulama’ özelliği sayesinde, deprem ve afet durumlarında vatandaşlar bilgilendirilmekte ve sevdiklerinin konumları hakkında bilgi edinebilmektedir.

Yeni Güncelleme ile Gelen Özellikler

10 Haziran’da güncellenen e-Nabız, artık daha kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Biyometrik giriş seçenekleri olan parmak izi ve yüz tanıma ile hızlı ve güvenli bir erişim sağlanmaktadır. Ayrıca, ilaç satın alma için karekod yöntemi ve reçete paylaşımı da kullanıcıların işlerini kolaylaştırmaktadır. Son güncelleme ile birlikte platforma birçok yeni özellik eklenmiş ve kullanıcı sayısı 78,5 milyona ulaşmıştır.

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Sinsice ilerliyor: Bacak ve kollardaki bu değişikliklere dikkat!

Lenfödem hastalığı sinsi ilerliyor ve geç tanı konduğunda tedavisi zorlaşıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, lenfödemin belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında uyarılarda bulundu.

6 ayda 30 kilo verdi, hikayesi herkese ilham oldu

Ankara’da lise öğrencisi 17 yaşındaki Mahmut Baloğlu 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü. Prof. Dr. Mehmet Boyraz, Türkiye’de her 8-10 çocuktan 1’inin obez olduğunu, her 5 çocuktan 1’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

Sıcak çarpması kapıda: Vücudunuz alarm veriyor

Yüksek sıcaklıklar ve yetersiz sıvı alımı, yaz aylarında güneş çarpması riskini artırıyor. Doç. Dr. Veysel Kıdır, sıvı kaybının hayati sonuçlara yol açabileceğini belirtti. İşte yaz sıcaklarında korunmanın yolları…

Uykusuzluk mu, uyku eksikliği mi?

Uykusuzluk ve uyku eksikliği aynı şey değildir. Yatakta dönüp durmak da, hiç yatmamak da bedeni aynı ölçüde tüketir. 50 yaş üstünde uykunun süresi kadar kalitesi de düşüyor. Uyandığınızda yorgunsanız, uyuyor olmanız yetmez. Hâlâ uykusuzsunuzdur.

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz

Prof. Dr. Diken: Atardamarlarınız sağlıklı ise 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlamanız olmaz