Huawei, “AI Data Lake” çözümünü tanıttı

Huawei, Yapay Zeka Tabanlı Veri Depolama Çözümü ile İşletmelerin Verimliliğini Artırıyor

Huawei tarafından geliştirilen yeni yapay zeka tabanlı veri gölü çözümü, işletmelerin büyük veri altyapılarını daha verimli kullanmalarını hedefliyor. Bu yeni çözüm, model eğitimi ve çıkarım süreçlerinde performansı artırmayı amaçlıyor.

Veri güvenliği ön planda tutulan bu yeni çözüm, OceanProtect adlı yedekleme depolama sistemi sayesinde rakiplerine göre 10 kata kadar daha hızlı çalışıyor. Ayrıca fidye yazılım saldırılarını yüzde 99,99 doğruluk oranıyla tespit edebilen bu çözüm, özellikle veri güvenliğinin kritik olduğu sektörlerde güçlü bir koruma sağlıyor.

Veri Silolarının Ortadan Kalkması ve Analiz Süreçlerinin Hızlanması

Huawei’nin DME platformu, Omni-Dataverse teknolojisiyle entegre olarak farklı bölgelerdeki veri merkezleri arasındaki silo yapılarını ortadan kaldırarak analiz süreçlerini hızlandırıyor. Platform, 100 milyardan fazla dosya içerisinden saniyeler içinde veri çekebilme kapasitesiyle şirketlerin analiz süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor.

DataMaster aracı, Huawei’in platformunda yer alan AI Copilot özellikleriyle operasyonel süreçlerin desteklenmesine yardımcı oluyor. Akıllı soru-cevap sistemi, bakım asistanı ve denetim aracı gibi yapay zeka destekli uygulamalar sayesinde kullanıcılar, bakım ve yönetim süreçlerinde daha hızlı ve etkili çözümler üretebiliyor.

Bu çözüm, sadece veri yönetimini değil aynı zamanda yapay zeka destekli iş modellerini hayata geçirme imkanı sunarken, şirketlerin üretken yapay zekadan maksimum verim elde etmelerine yardımcı oluyor.

Huawei Başkan Yardımcısı ve Veri Depolama Ürün Grubu Başkanı Peter Zhou’nun açıklamalarına göre, “AI Data Lake” çözümü, veri depolama alanında sürekli yenilik getirerek, yüksek performans, kapasite ve dayanıklılık sağlıyor. Zhou, OceanStor A serisi adlı yüksek performanslı yapay zeka veri depolama çözümünün, yapay zeka geliştiricilerin verimliliğini önemli ölçüde artırdığını vurguladı.

Related Posts

Samanyolu’nun mükemmel sır küresi! Uzayın mükemmel küresi bilim insanlarını şaşırttı

Avustralyalı bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’nde keşfettiği, neredeyse kusursuz bir küre şeklindeki süpernova kalıntısı, gökbilim dünyasında heyecan ve şaşkınlık oluşturdu. Antik Yunanca’da “mükemmel” anlamına gelen “Teleios” adıyla anılan bu …

Kuantum bilgisayarlar evlere mi geliyor? İşin uzmanları anlattı

Kuantum hesaplama, bilim dünyasının uzun süredir hayalini kurduğu bir teknoloji olarak, karmaşık problemleri çözme potansiyeliyle dikkat çekti. Bu alanda çığır açan bir adım atarak ilk kuantum bilgi işlem çipi Ocelot’u tanıttı. Kuantum hata düzeltme …

Avrupa’da satılan iPhone ve iPad’ler için etiket düzenlemesi

Apple’ın Avrupa özelinde aldığı kararlara bir yenisi daha eklendi. Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle artık iPhone ve iPad kutularından enerji verimliliği etiketi de çıkacak.

Huawei, HarmonyOS 6 sürümünü tanıttı

Huawei yeni HarmonyOS sürümünü tanıttı. HarmonyOS 6.0 yapay zeka destekli özellikleriyle cihazlar arasındaki iletişimi artırıyor.

Bilim insanları açıkladı: Okyanuslar daha yeşil, denizler daha mavi oluyor

Bilim insanları, iklim değişikliğinin okyanus ekosistemlerinde yarattığı dramatik değişimi ortaya çıkardı. Son 20 yılda kutuplarda yeşil tonlar artarken, tropikal bölgelerde mavi renk hakimiyeti güçlendi. Uzmanlar, renk değişiminin sadece görsel bir olay olmadığını, balıkçılıktan küresel ekonomiye kadar pek çok alanı etkileyeceğini belirtti.

İlk kez bu kadar net gözlemlendi! Evreni anlama şeklimiz kökten değişecek

James Webb Uzay Teleskobu, gezegen oluşumu hakkındaki teorileri sarsacak bir gözleme imza attı. 307 ışık yılı uzaklıktaki genç bir gezegende yüksek irtifa mineral bulutları ve olası metal yağmuru tespit edildi.