SGK uzmanı tarih verdi: Kademeli emeklilik düzenlemesi ne zaman çıkacak?

EYT Düzenlemesi Sonrası Kademe Emeklilik Tartışmaları

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28 Şubat 2023’te kabul edilen EYT düzenlemesi, yurttaşların emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağladı. Bu düzenleme ile birlikte 8 Eylül 1999 ve öncesine kadar işe giren vatandaşlar, yaş şartı engelini ortadan kaldırarak erken emeklilik hakkına kavuştular.

Ancak, söz konusu tarihten sonra işe girenler için emeklilik süreleri 10 ila 15 yıl arasında ertelendi, bu durum yurttaşlar arasında adaletsizlik tartışmalarına yol açtı. Bu durumun sürdürülemez olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, kademeli emeklilik düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

‘Kademeli Emeklilik Mutlaka Çıkacak’

Karakaş, benzer bir sürecin EYT yasası öncesinde de yaşandığını hatırlattı ve kademe emeklilik düzenlemesinin gerekliliğine dikkat çekti. Kademeli emekliliğin bir gün mutlaka hayata geçeceğini belirten Karakaş, adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğini ve bu konunun yakın zamanda tartışılacağını dile getirdi.

‘Kademe Emeklilik İçin Tarih Belirtildi’

Karakaş, kademe düzenlemesinin 2027 yılında yapılacak genel seçimlerde belirleyici olacağını açıkladı. 4 milyondan fazla kişinin bu düzenlemeyi beklediğini belirten Karakaş, bu konunun seçimleri etkileyecek büyüklükte bir kitleye hitap ettiğini ifade etti.

‘Bütçeye Yük Bindirmeyecek’

Karakaş, kademe emeklilik düzenlemesinin EYT gibi bir yük getirmeyeceğini söyledi. Adaletli bir geçiş süreci olacağını ve sadece sigorta girişine göre kademelendirme yapılacağını belirtti. Bu düzenlemenin hükümet açısından daha kolay uygulanabilir olduğunu vurgulayan Karakaş, vatandaşların hak ettikleri emeklilik hakkına adil bir şekilde kavuşacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Doğal gaza bir zam daha geliyor

5 Nisan’da elektrik tarifelerinde yüzde 25 fiyat artışına gidilirken, doğal gazdaki yüzde 20 ila 24,2 oranındaki zamlar ise sanayi tipi aboneler ve elektrik üretim santralleri ile sınırlı tutulmuştu. Enerji yönetimi, konut abonelerini de kapsayacak şekilde doğal gaz tarifelerine ciddi bir zam yapmaya hazırlanıyor.

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Borsa İstanbul’da hareketli haftanın yıldızları ve kaybedenleri belli oldu

BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,24 primle kapatırken, Borusan Yatırım, Tofaş ve Galatasaray hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. Öte yandan Grainturk Holding, yatırımcısına en fazla kaybettiren hisse oldu.

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

Borsa güne yükselişle başladı – 25 Nisan 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 9.510,14 puandan başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir